Alt du trenger å vite om porselenkrone

tannbleking

Når du ønsker å forbedre utseendet eller funksjonen av tennene dine, er dine tre behandlingsvalg kosmetiske tannkjøttfinér, kosmetisk tannbinding, eller tannkroner. Hvis du vil forbedre både tannens utseende og funksjon, vil tannkroner vanligvis være det beste valget for deg.

Skjønnhet av porselenkroner

Tannkroner er tannformede caps som er plassert over tennene for å erstatte hele den ytre delen av tannen for å forbedre utseendet eller funksjonen. De har blitt så populære at de nå tilbys av nesten alle rimelige tannleger. Mens det er forskjellige typer tannkroner, anbefaler tannleger vanligvis porselenkrone fordi de kan være farget og formet for å passe tett sammen med dine naturlige tenner. Porselenkrone er skreddersydd i en tannlaboratorium og sikret på tennene. Når de er riktig plassert av tannlegen din, blir de herdet med et spesielt herdingslys for fullt og sikkert å gjenopprette tennene dine.

Fordelene med porselenkrone

Mens kosmetiske tannkjøttfinér, kosmetisk tannkjøling og tannkroner alle brukes til å erstatte den ytre delen av en tann for å forbedre utseendet, anbefaler tannleger vanligvis tannkroner fordi de også forbedrer tannens funksjon og styrke. For å finne ut hva som passer best for deg, må du først planlegge en konsultasjon med en rimelig tannleger for å finne riktig behandling for deg. Tannlegen vil vanligvis anbefale å velge porselenkrone i følgende tilfeller:

For å gjenopprette en tannes fullfunksjon
– Forbedre en tannes estetiske utseende
– Å skape et naturlig utseende
– Når tannråte har ødelagt det meste av en tann
– Når en traumatisk hendelse eller ulykke har forårsaket uopprettelig skade
– For å dekke alvorlig emalje erosjon
– Når en person griner eller knytter tennene så ille at det ødelegger deres naturlige tann
– Pleie av porselenkrone

tannbleking

Det er overraskende enkelt å holde porselenkrone ser bra ut og holde seg sterk i svært lang tid. De krever samme tannhygiene som naturlige tenner, for eksempel børsting minst to ganger om dagen, daglig tannfarging, og regelmessige kontroller og rengjøringer fra alle rimelige tannleger.