Alt du vil vite om kosmetisk tannhelse

tannbleking

Kosmetisk tannlege er begrepet tannleger bruker for å beskrive tannbehandlinger som kan forbedre utseendet (men ikke nødvendigvis helsen) av tennene dine. Enkelt sagt, de fleste kosmetiske tannbehandlinger er ikke essensielle, men de kan tilby et bredt spekter av fordeler, inkludert å gjøre regelmessig rengjøring lettere, forbedre pasientens selvtillit og til og med redusere bruxisme (sliping).

Det er viktig å merke seg at kosmetisk tannlege ikke er en anerkjent spesialitet ved kollegiet av tannkirurger i britisk columbia, men mange tannleger refererer til seg selv som kosmetiske tannleger eller spesialister på dette feltet fordi de har fått spesialutdanning på ett eller flere områder av tannlege som er anerkjente spesialiteter og anses også kosmetiske eller ikke-essensielle prosedyrer. For eksempel er mange kosmetiske tannleger også ortodontister, som spesialiserer seg på rette av tennene.

Finn en kosmetisk tannlege i nærheten av deg her. Hvis din lokale 123-tannlege-medlemsklinikk ikke tilbyr den kosmetiske tjenesten du trenger, kan vi henvise deg til en annen klinikk som gjør det, digitalt overføre pasientfilen din for en sømløs overgang.

Vakre smiler

Generelt Tannpleie Versus Kosmetisk Tannlegen
Generell Tannlege, som er begrepet vi bruker til å samle vanlige prosedyrer som rensing, fyllinger, rottkanaler, ekstraksjoner og andre lignende prosedyrer, er alltid tilgjengelig hos 123 Tandklinikmedlemsklinikker. Kosmetiske prosedyrer er fordelaktige prosedyrer som gir deg og din familie flere muligheter for et sunnere, vakrere smil, men alle våre klinikkers første prioriteringer er pasientens tannhelse.

Forbedringer i kosmetiske prosedyrer
Over tannpleieområdet har forbedringer gjort prosedyrer raskere, mer effektive og i mange tilfeller smertefrie. Laser tennbleking og tannkjøttbehandlinger er smertefri og krever ikke anestesi. For mer kompliserte prosedyrer som implantater, tilbyr vi sedering og bruker toppmoderne lasere for å gjøre presise innsnitt. Forbedringene til feltet, og spesielt kosmetiske prosedyrer, betyr at det å få det perfekte smilet er smerte og angstfri.

Tillit og smil
Hvorfor velger folk for dental arbeid som ikke nødvendigvis skal forbedre deres generelle tannhelse? Svaret er livskvalitet. Et smil er virkelig verdt tusen ord når det kommer til arbeidet ditt, en natt ute med venner og selvfølgelig den fryktede første datoen. Å vite at du er trygg i smilet ditt gjør det enklere å gjøre det, og flere studier har vist de vitenskapelige fordelene med å smile hver dag.

tannbleking

Faktum er at det er lettere å smile når du ikke er flau for skarpe, flekkete eller flisete tenner. Det stygge gapet eller de avtagende tannkjøttet kan løses i nesten alle tilfeller. Tenk deg et jobbintervju hvor du trygt kan smile på din potensielle arbeidsgiver eller en dato hvor du kan vise din beste side uten å bekymre deg for hvordan du ser ut.

Utover bare å fjerne behovet for å skjule stygge tenner, kan kosmetisk tannpleie faktisk gi deg noe å smile om, og forbedre din selvtillit.

Spesifikke behandlinger
Hva som regnes som en kosmetisk prosedyre i forhold til en generell tannbehandling eller en ortodontisk prosedyre kan noen ganger variere fra tannlege til tannlege. Dette er en liste over behandlinger som ofte betraktes som kosmetiske prosedyrer av våre tannleger. Hvis du har spørsmål om noen av prosedyrene, vil du gjerne vite mer eller ønsker å vite hvilke 123 Tannlege-fellesskapsmedlemmer som tilbyr prosedyrene, kontakt oss i dag eller følg linkene nedenfor for å spørre hos en bestemt klinikk.

Tannbleking Behandlinger
Det finnes noen forskjellige former for bleking, fra bleking til laserbehandlinger som kan tenner tennene dine opptil 16 nyanser. Lær mer om Whitening og finn en liste over klinikker her.

Ortodonti (rette tenner)
Tradisjonelle braces og Invisalign tilbys høyst 123 Tannlege klinikker. Avhengig av hva du trenger, vil tannlegen din anbefale den riktige behandlingsmetoden for deg eller henvise deg til en spesialist. Begynn med å snakke med din nåværende tannlege og lære mer om Invisalign i vår tidligere blogg.

Skallfasetter
Skallfasetter er akkurat hvordan de høres, tynne porselenskaller som er bundet til tannfronten, ofte i tilfeller hvor en enkelt tann eller en gruppe tenner har blitt misfarget mer enn andre, eller som et alternativ til ortodonti. Skallfasetter har forbedret seg over tid, og våre tannleger er i stand til å matche skallfasetten til dine virkelige tenner, slik at ingen vil merke det. Behandlingen krever barbering av en del av tannen din og bli advart om at fasettens behov vil kreve utskifting eller reparasjon etter hvert som porselenet varer bort. Lær mer om skallfasetter på tannlegen din .

Kroner og broer
Broer fyller mellom store hull og manglende tenner og er ikke utelukkende kosmetiske. Som en rimeligere, mindre unnvikende prosedyre for implantater og ortodonti, bidrar de til å forbedre utseendet på tennene uten å erstatte eller rette seg. På samme måte bidrar kronene til å dekke og reparere flisete eller sprukne tenner, og gjenopprette dem til normal form. CERAC-porselenskroner kan fylles ut i ett besøk og noen ganger assistere i store fyllinger. For å finne ut mer om kroner og broer, klikk på linkene.

Implantater (Bytting av tenner)
I alvorlige tilfeller av tannråte, eller på grunn av skade eller alder, kan en eller flere tenner kreve utskifting. Implantateknologien har forbedret seg gjennom årene, og nå kan falske tenner matche resten av smilet ditt for et naturlig, blankt utseende. For mer informasjon om implantater og for en fullstendig liste over klinikker, klikk her.

Bruxisme (Slipende tenner)
Det er flere årsaker til tannsliping, eller bruxisme og kosmetiske prosedyrer er ikke den eneste løsningen, men porseleninnlegg eller pålegg og straightening kan bidra til å forbedre bitt og begrense ubevisst sliping. For å finne ut mer om behandlinger for bruxisme, konsulter med din nåværende 123 Tannlege.